Menu

Tromsø Museum

0 Comments

Tromsø museum samarbeider med Norges Arktiske Universitet, som er et av de største universitetene i Norge. De ligger ikke langt fra hverandre, bare en sti skiller disse to stedene. På Tromsø museum kan du møte mange forskjellige interessante temaer. Når du kommer inn på selve muséet er det en koselig kafe og en lite suvenir butikk. Videre kan du gå ned en trapp, hvor det er mulig å henge fra seg yttertøy på sommeren.

For jakken trenger du i hvert fall på vinterstid, da det kan bli veldig kaldt i Tromsø på vinteren. Du kan velge å begynne i første etasje, eller gå opp til andre etasje med en gang. I første etasje har de utstilling av forskjellige arktiske dyr, som rever og ulver. Når du kommer inn hit er det som om du ser Nordlyset. Det lyser opp grønt i hele gangen hvor de utstoppede dyrene befinner seg.

Norges Arktiske Universitetsmuseum

Tromsø har hatt et universitet i byen i over 50 år. Helt siden 1968 har det kommet studenter fra nær og fjernt til Norges hovedstad i Nord, den blir også kalt Nordens Paris. Grunnen til dette er de romantiske elementene ved byen, og de koselige gatene i byen. Med universitetet og universitetssykehuset ble sentraliseringen et faktum, det kom leger og andre spesialister som gjorde hverdagen til tromsøværingene enklere.

I den forbindelse har det vært et 50 års jubileum for universitetet i Tromsø i 2018. Da har det vært flere utstillinger knyttet til dette muséet. Det har vært flere utstillinger om forholdet til vår store nabo i øst, nemlig Russland. Denne utstillingen viser godt de myke elementene ved politikken – et samarbeid som lover godt i framtiden. Med studenter fra Arkhangelsk og Murmansk, som gjerne vil oppleve den norske arktiske byen og studentlivet i Tromsø.

Hvordan kommer du deg til Tromsø museum?

Fra flyplassen som ligger sentralt plassert i Tromsø, er bussforbindelsene upåklagelige. Det er fantastiske muligheter med buss, taxi og leiebil. Bussen går via Giæverbukta, hvor du må bytte buss til dette muséet. Det eneste du trenger å gjøre er å betale 50 kr for en bussbillett, så vil den ta deg til dette muséet. Det ligger ikke langt fra sentrum og flyplassen, så du kan gjerne ta deg en spasertur også.

Fra Tromsø sentrum kan du også ta buss, eller om du vil ta deg en spasertur og nyte den friske luften fram til muséet. Det er helt opp til deg, det er i hvert fall en god idé og ta med seg noen gode klær. Hotellene ligger på rekke og rad i Tromsø, og der kan du også spørre de hyggelige resepsjonistene om hvordan du kommer deg til muséet.

Norges Arktiske universitetsmuseum

På dette muséet kan du oppleve alt fra de arktiske områdene. Her kan du få et dypdykk i Nordlyset, om hvordan du kan forstå dette Nordlyset bedre. Alt kan selvfølgelig foregå på engelsk eller hvilket som helst annet språk. Flinke guider er klare til å ta deg med på en arktisk reise blant utstoppede dyr og historien om samene. Samene har en sentral rolle i dette muséet, og har en egen utstilling.

Det er også utstillinger om Steinalderen, og hvordan kunsten var på denne tiden i Nord. Hele dette muséet har spesialisert seg på forskning, og har vært en del av universitetet i byen siden 1976. På muséet finnes det spesialister innenfor en hver sjanger. Målet og visjonen for dette, er at de kommende generasjonene skal få kunnskap og innsikt i hvordan livet i de nordiske landsdelene har vært opp gjennom årene.

Tromsø Museum – Hovedmuseet

Det er delt opp i fire forskjellige museer, Tromsø museum er hovedmuseet av disse fire. Det er også Polarmuseet, den botaniske hagen og MS Polarstjerna. Hovedmuseet har den største samlingen av nordiske forhold og du kan bli godt kjent med den nordiske levemåten fra flere hundre år tilbake. Det er et modernisert museum, hvor du selv kan ta del i opplevelsen med å lese, skrive og trykke på forskjellige knapper.

Et fantastisk museum

Det er et fantastisk museum, og har du alltid hatt en drøm om å komme deg til Nordens Paris må du ta deg en tur innom Tromsø museum for å få et større innblikk i den nordiske levemåten. Tromsø er en smeltedigel av forskjellige kulturer fra nær og fjernt, og du skal ikke lete lenge etter folk som snakker et annet språk enn norsk. Russisk og engelsk er veldig utbredt i denne byen.

One thought on “Tromsø Museum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *